Ik een doelpunt, jij een doelpunt, iedereen een doelpunt bij Ajax tegen Cambuur: 9-0

Eimert Pruis • 23:51, 18-09-2021 / Laatste Update: 10:30, 05-01-2024

Wie wil een doelpunt maken? Dat was de grote vraag die telkens werd gesteld bij Ajax-Cambuur. En het waren er veel, 9 om precies te zijn. Ajax walste over Cambuur heen en iedereen kreeg zijn doelpunt: 9-0.

Wat een weelde voor Ajax. Eerst een 1-5-overwinning in de Champions League en vervolgens een 9-klapper tegen Cambuur. De club uit Leeuwarden was ook wel poeslief voor de Amsterdammers, die alles konden maken wat ze wilden. De weg richting het doel was telkens wagenwijd open. En Ajax maakte daar maar al te graag gebruik van.

En de doelpunten werden mooi verdeeld door Ajax. Het begon met Jurriën Timber, die op aangeven van Steven Berghuis scoorde. We hebben het over de 19e minuut. Daarvoor speelde Cambuur een beetje mee, daarna deed het volledig voor spek en bonen mee. 19e minuut, was het zover voor Berghuis. Zijn 1e competitiedoelpunt. Hij werd daarmee de 20e speler die voor zowel Ajax als Feyenoord scoorde.

Neres grijpt zijn kans

Misschien leuk dat er nog een verdediger scoorde? Zeker. 10 minuten later mocht Nousair Mazraoui een doelpuntje meepikken. En dan was er de Braziliaan David Neres. De aanvaller die sinds de komst van Berghuis genoegen moet nemen met een plek op de bank. Antony kreeg rust, dat denken we althans. En dus mocht Neres ook een keertje ballen, met 2 doelpunten tot gevolg.

In de 2e helft wilde aanvoerder Dusan Tadic, na 2 assists, ook wel een doelpuntje maken. En zo geschiedde. Cambuur stelde er niets tegenover. Geen tackle of wat dan ook. En dus ging Tadic maar even aanwijzen wie verder nog mochten scoren.

De ideale gelegenheid voor nieuwe aanwinst Mohamed Daramy dus. Hij viel in en nog geen 2 minuten later had hij ook zijn goaltje te pakken. En wat was hij blij.

Waar is Haller?

Iedereen was even vergeten dat de man van de 4 doelpunten tegen Sporting Lissabon nog in het veld stond. 3 minuten later had hij er dus ook eentje in de netten liggen. Sébastien Haller schreeuwde het uit, alsof hij zojuist had gehoord dat het vinkje deze keer wel goed was gezet.

En toen kwam er nog een speler in die eerder veel scoorde (bij FC Twente), maar nu genoegen moet nemen met wat invalminuten. We hebben het natuurlijk over Danilo. Hij stond koud 3 minuten in het veld toen hij er ook 1-tje in had liggen. En we gaan door, het was immers pas 8-0. Neres maakte nog even de 9e in de 84e minuut en toen dacht iedereen aan 10, 10, 10. Dat bleef uit, al belandde de bal nog tegen de Cambuurse paal.