In dit stadion speelt Nederland tegen Gibraltar

20 november 2023

Getty Images
stadion-nederland-gibraltar

Nederland speelt dinsdag de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Oranje is al zeker van het EK en dus staat er niet veel meer op het spel. De wedstrijd tegen Gibraltar wordt trouwens in een ander land gespeeld. Check hier in welke stadion Gibraltar - Nederland wordt gespeeld.


Lees ook: Oei: Oranje boekte steeds kleinere zeges op voetbaldwerg Gibraltar

In welk stadion wordt Gibraltar - Nederland gespeeld?


De wedstrijd van dinsdag wordt verrassend genoeg niet in Gibraltar, maar in Portugal gespeeld. Oranje speelt in het Estádio Algarve in Faro. In het stadion kunnen ongeveer 30 duizend mensen.

Het is al de 4e keer dat Nederland in dit stadion speelt. In 2004 won Oranje in de kwartfinale van het EK na penalty's van Zweden. Ook speelde Nederland er 2 oefeninterlands: tegen Portugal (1-1) in 2013 en tegen Schotland (2-2) in 2021.

9-0
Niet alleen Gibraltar, maar ook Portugal heeft in dit stadion gevoetbald tijdens de kwalificatiereeks. De Portugezen gaven het goede voorbeeld aan Oranje, want zij wonnen in september met 9-0 van Luxemburg.

Waarom speelt Oranje niet in Gibraltar?


Normaal gesproken speelt Gibraltar in het Victoria Stadium. Dat ligt in Gibraltar. De reden dat daar niet wordt gespeeld, is heel simpel: dat stadion wordt verbouwd. Oranje speelde in 2021 wel in dit stadion en won toen met 7-0.