Invaller Bas Dost redt met 2 goals punt voor teleurstellend FC Utrecht bij RKC Waalwijk

Eimert Pruis • 00:53, 07-08-2022 / Laatste Update: 05:53, 12-12-2023

FC Utrecht heeft toch nog 1 punt overgehouden aan de opening van het nieuwe Eredivisieseizoen. De Domstadclub stevende af op een nederlaag bij RKC Waalwijk. De Waalwijkers stonden met 2-0 voor bij rust. Toen kwam Bas Dost erin. Eindstand dankzij Dost: 2-2.

Dario van den Buijs en Iliass Bel Hassani waren de doelpuntenmakers namens RKC. Die van Bel Hassani was echt prachtig. Hij krulde de bal met veel gevoel via de binnenkant van de paal in het doel.

Dost begint op de bank, maar scoort wel gewoon 2 keer

Bas Dost scoorde dus deze keer voor FC Utrecht. De doelpuntenmachine is na al zijn buitenlandse avonturen terug in Nederland. Hij mocht van trainer Henk Fraser nog niet beginnen, maar moest na de rust wel opdraven. Direct drukte hij zijn stempel met een goal in de 52e minuut.

Dost doet het weer!

Dost probeerde daarna van alles, maar veel lukte ook niet. Tot aan de 85e minuut. Met een fraaie kopbal bracht Dost Utrecht toch nog op gelijke hoogte.

Dost kan ook missen

In de slotfase schoot Dost nog een paar ballen het stadion uit in plaats van in het doel. En zo mocht zowel de nummer 10 van vorig seizoen RKC als de nummer 7 van vorig jaar FC Utrecht 1 punt bijschrijven. Het 1e punt.