John van den Heuvel: ‘Ihattaren in gevangenis op bezoek bij grote crimineel’

8 augustus 2022

Pro Shots/ANP

Er komen steeds meer details naar buiten over de situatie rondom Ajacied Mohamed Ihattaren. Misdaadverslaggever John van den Heuvel liet al eerder weten dat leden van de Mocromaffia met Ihattarens auto naar het Marengoproces reed, en nu vertelt hij dat de middenvelder is gezien nadat hij een grote crimineel heeft bezocht in de gevangenis.


Afgelopen dinsdag, toen Ihattaren notabene de trainingen bij Ajax weer had hervat, werd de voetballer gespot in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. "Wat moet zo'n jongen daar? Ik heb geen idee wat hij daar kwam doen", aldus Van den Heuvel in een video van De Telegraaf.

Auto in brand
Misdaadverslaggever Van den Heuvel liet ook weten dat de auto van Ihattaren een tijd geleden ook in brand is gevlogen, vermoedelijk door brandstichting.

Hoofdpijndossier
Het blijkt het volgende hoofdstuk in het dossier Ihattaren, die al sinds zijn periode bij PSV de gemoederen bezighoudt. In Eindhoven vertrok de middenvelder na een waslijst aan problemen, daarna tekende hij bij Juventus maar werd uitgeleend aan Sampdoria, waarvoor hij nooit speelde. Zonder het aan zijn club te melden, keerde hij terug naar Nederland, waar Ajax hem uiteindelijk oppikte op huurbasis.

Afwezig na bedreigingen
De Ajacied was in juli 'opeens' afwezig bij Ajax, waarna bleek dat de voetballer werd bedreigd. De club zette een sportpsycholoog op hem en ondertussen kreeg de speler geen rugnummer toebedeeld.