Jurriën Timber verklaart overgang van Feyenoord naar Ajax: ‘Hebben daar zeker fijne jaren gehad’

2 maart 2022

Pro Shots

Jurriën Timber maakte met zijn tweelingbroer Quinten in 2014 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Ajax. Een overgang waar de inmiddels 20-jarige verdediger nog altijd geen spijt van heeft. Dat vertelde hij in een interview met VI Pro.


De moeder van Timber werkte hard om ervoor te zorgen dat haar zoons een goede jeugd hadden. "Ze maakte lange dagen, maar daaromheen zorgde ze heel goed voor ons en al snel werd het voetbal een dagelijks onderdeel in ons leven. Eerst veel op straat, maar op 6-jarige leeftijd maakte ik samen met Quinten de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord", blikt Timber terug

"We werden met een busje opgehaald en ’s avonds weer thuis afgezet. Vanaf ons 12e was hetzelfde ritme van toepassing, alleen dan bij Ajax, en pendelden we dus heen en weer tussen Utrecht en Amsterdam."

Van Feyenoord naar Ajax
De overgang van de gebroeders Timber van Feyenoord naar Ajax was natuurlijk een pikante, maar wel een bewuste. "De jeugdopleiding van Feyenoord was goed, we hebben daar zeker fijne jaren gehad, maar Ajax stond hoger aangeschreven. We hadden het gevoel dat we in Amsterdam verder zouden kunnen groeien en dat beeld is ook uitgekomen", aldus Timber.

"In de jeugdjaren bij Ajax kwam je niet alleen in de Nederlandse competitie te spelen, maar ook bijvoorbeeld in de Youth League, waardoor je nog hogere weerstand meemaakte. Stond je daar in München tegen Bayern te spelen. Dat zijn goede lessen geweest."