🎥 | KKD: ADO verslaat PEC na komische eigen goal, Heracles en Willem II winnen

Trevor Wagener • 00:02, 17-09-2022 / Laatste Update: 17:24, 07-01-2024

ADO Den Haag heeft vrijdagavond bij koploper PEC Zwolle verrassend de 2e overwinning van het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen geboekt. In Zwolle werd in de 8ste speelronde ietwat fortuinlijk met 1-2 gewonnen. Eindhoven gaf in de slotfase een zekere zege op Roda JC (3-3) weg. Heracles staat 3e met 1 duel minder gespeeld (16 uit 7).

De ploeg van trainer Dirk Kuijt kwam na iets minder dan een halfuur op achterstand. Thomas van den Belt passeerde Hugo Wentges, maar kort daarna maakte Thomas Verheydt gelijk namens de bezoekers. Via een onbeholpen actie van PEC-veteraan Bart van Hintum kwam Den Haag op voorsprong. De ploeg heeft nu 8 punten uit 8 duels.

De Graafschap onderuit, Roda in extremis naast Eindhoven

De Graafschap verloor op eigen veld van Almere City. De Superboeren kwamen via Charlison Benschop, na een werkelijk top afgemeten voorzet van Alexander Büttner, nog op 1-0. Na een rake penalty van Lance Duijvestijn en een treffer van Anthony Limbombe namen De Zwarte Schapen de 3-punter mee naar huis: 1-2.

Roda JC leek zich in Eindhoven te verslikken bij de plaatselijke FC. De thuisploeg kwam via Mawouna Amevor op voorsprong waarna Evan Rottier kort voor rust voor de verdubbelaar zorgde. Na de aansluitingstreffer van Dylan Vente bracht Ozan Kökçü vanaf de stip het verschil weer op 2. Invaller Jamie Mpie tikte in de voorlaatste minuut na een scrimmage nog de 3-2 binnen, waarna goalgetter Vente in extra tijd de eindstand bepaalde.

Overige uitslagen

NAC - Jong FC Utrecht 3-1 ('7 Lottin 0-1, '12 Lucassen 1-1, '56 Lucassen 2-1, '58 Velanas 3-1)

MVV - Jong Ajax 4-1 ('10 Remans 1-0, '28 Blummel 2-0, '53 Misehouy 2-1, '68 Kostons 3-1, '86 R. v Bommel 4-1)

Telstar - Heracles Almelo 0-3 ('58 Hansson 0-1, '87 Cicilia 0-2, '94 Laursen 0-3)

VVV-Venlo - Jong PSV 1-1 ('5 Braken 1-0, '85 Colyn 1-1)

Helmond Sport - FC Dordrecht 2-1* ('33 Baldé 0-1, '47 Van Ooijen 1-1, '52 Kaars 2-1)

Willem II - Jong AZ 1-0 ('81 Llonch 1-0)

* Dit duel werd in de extra tijd kort stilgelegd nadat de arbitrage met bier bekogeld werd.