KKD: Willem II verslaat Oss in provinciederby, VVV pas laat naast Telstar

Proshots

Trevor Wagener • 01:00, 24-09-2022 / Laatste Update: 01:39, 08-01-2024

De 8ste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie zit er na deze vrijdag definitief op. Met Heracles Almelo, Willem II én MVV kwamen er 3 hoogvliegers in actie. Scroll gauw door voor de uitslagen!

Heracles moest het tegen Helmond Sport (2-0) in Almelo al na een kwartier doen zonder Anas Ouahim. De 25-jarige Marokkaanse Duitser kreeg direct rood van scheidsrechter Robin Hensgens. Lucas Schoofs zette zijn ploeg kort na de pauze op voorsprong, waarna invaller Abdenego Nankishi enkele minuten voor het laatste fluitsignaal het verschil op 2 zette en daarmee de eindstand bepaalde.

Willem II wint streekderby

Willem II maakte in de 1e helft op bezoek bij streekgenoot Oss korte metten met de thuisploeg. Na goals van Matthias Verreth en 2 van Michael de Leeuw (1 strafschop, foto) leidde de ploeg van trainer Kevin Hofland na 25 minuten comfortabel met 0-3. Na rust redde oud-Willem II'er Justin Mathieu de Osse eer vanaf de stip.

MVV deed zichzelf een lekker cadeau op bezoek bij FC Dordrecht na de inbraak bij de club van eerder deze week. Jarne Steuckers opende op aangeven van Tim Zeegers de score, waarna Elso Brito de Schapenkoppen weer langszij bracht. Een snelle goal na rust van Nicky Souren zorgde ervoor dat MVV de 3-punter mee naar Limburg nam.

Geen 'tres' voor Telstar

In De Koel slaagde VVV-Venlo er niet in om te winnen van Telstar. Lang was de ploeg wel op weg naar een resultaat, maar de Estse middenvelder Mihkel Ainsalu leek met een goal luttele minuten voor het laatste fluitsignaal alsnog anders te bepalen. Diep in de extra tijd stelde Sven Braken een punt veilig.