KKD is begonnen! Heracles slacht ADO, Eindhoven wint derby in Den Bosch en Willem II glijdt uit

Eimert Pruis • 23:59, 05-08-2022 / Laatste Update: 23:25, 11-12-2023

Yes, de competitie der competities is weer begonnen: de Keuken Kampioen Divisie. De divisie die bol staat van de (gekke) doelpunten, aparte scheidsrechterbeslissingen en bizarre scoreverlopen. De openingsspeelronde was niet anders. Nieuwkomer van boven Heracles Almelo rolde titelconcurrent ADO Den Haag op. FC Eindhoven won in het holst van de leeuw de derby tegen FC Den Bosch.

De Eerste Divisie lijkt sterker dan ooit. De nieuwe ploegen Willem II en Heracles Almelo zijn vaak in het linkerrijtje van de Eredivisie te vinden de afgelopen jaren. En dan heb je nog een FC Eindhoven, NAC Breda, Roda JC, ADO Den Haag, PEC Zwolle, De Graafschap en VVV-Venlo. Stuk voor stuk clubs die voor promotie gaan en zomaar kampioen kunnen worden.

Kuijt schrikt van zwak ADO

In de eerste speelronde was Heracles-ADO het mooiste affiche. De Haagse club verloor vorig seizoen de finale van de play-offs van Excelsior na penalty's. ADO behield topscorer Thomas Verheydt en met Dirk Kuijt als trainer gaat de club voor de titel. Nou die ambitie kan even in de koelkast. Heracles liep in Almelo over de club uit de hofstad heen: 4-0.

Doelpuntenmakers Heracles

Marko Vejinovic (heerlijke vrije trap, zie hieronder) en Nikolai Laursen scoorden namens Heracles. Samuel Armenteros had een hattrick kunnen maken, hij miste de makkelijk gegeven penalty echter. De ruststand was daarom ook de eindstand.

Bizar gegeven penalty

Over makkelijk gegeven penalty's gesproken. Bij TOP Oss-Jong FC Utrecht gleed Delano Ladan uit, na miniem contact met de tegenstander. Hij stond weer op, ging door, maar hoorde opeens het fluitje van scheidsrechter Jesse Rozendal. Die zag iets wat niemand zag en gaf een pingel. Justin Mathieu pakte het cadeautje uit (2-0). Jearl Margaritha had al in de 11e minuut de 1-0 gemaakt. Mathieu benutte in de slotfase nog een penalty voor 3-0.

Brabantse derby gaat naar bezoekers

Eindhoven won knap in Den Bosch van de plaatselijke FC. De Brabantse derby eindigde in 1-3. Bij rust stond het al 0-3 dankzij 2 doelpunten van Feyenoord-huurling Naoufal Bannis (1 penalty). Bannis gaf ook de assist bij de 0-2 van Colin Seedorf. Anass Ahannach zorgde voor de aansluiting, maar een Bossche comeback bleef uit.

Eindhoven viert het 1e doelpunt in het hol van de leeuw

Willem II glijdt gelijk uit

Willem II verslikte zich op de openingsdag van de KKD. De uit de Eredivisie gedegradeerde Tilburgers konden niet Jong PSV winnen: 1-1. Bij Jong PSV begonnen de aanwinsten van het grote PSV Jarrad Branthwaite en Sávio in de basis. De PSV-beloften kwamen via Mathijs Tielemans op voorsprong. Max Svensson zorgde in de 62e minuut voor de gelijkmaker.

NAC wint met moeite

NAC Breda heeft het avondje NAC met moeite winnend afgesloten. Helmond Sport werd verslagen door een goede aanval net na rust. Odysseus Velanas was de matchwinner. In de slotfase moest NAC het nog met een man minder doen na rood voor Kaj de Rooij.

Willem II'er Svensson juicht bij de 1-1, maar daar bleef het bij

Uitstekend VVV

VVV-Venlo is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Almere City, toch ook vaak bovenin de KKD te vinden, was geen partij voor VVV in Venlo. Kees de Boer en Stijn Braken (pingel) zorgden voor de 2-0-ruststand. Een eigen doelpunt van Damian van Bruggen zette nog een 3'tje op het scorebord van De Koel.

Roda maakt het snel af

Roda JC begon ook met een keurige zege. Bij FC Dordrecht hadden de Limburgers het niet lastig. Binnen het half uur gaf ESPN al de 2-0-eindstand door. Bryan Limbombe en Guus Joppen waren de doelpuntenmakers.