KKD: PEC alleen aan kop na gelijkspel FC Eindhoven, ADO en Kuyt met gelukje naar 1 punt

Bart van der Wijst • 00:02, 13-09-2022 / Laatste Update: 22:27, 11-12-2023

PEC Zwolle is alleen koploper van de eerste divisie. Maandagavond won de ploeg van trainer Dick Schreuder in een vermakelijke wedstrijd van Jong AZ: 2-3. FC Eindhoven speelde gelijk op bezoek bij Almere City (1-1) en dus staan de Zwollenaren alleen bovenaan. In Utrecht kwamen ADO Den Haag en Dirk Kuyt dieper in de penarie na een nieuwe nederlaag.

PEC Zwolle ging maandag op bezoek bij de talenten van AZ, de nummer 4 van de KKD. Het elftal van Schreuder kwam met een gelukje op voorsprong. Finn Stam schopte de bal onbedoeld achter zijn eigen keeper Sam Westerveld.

Penaltyregen

Even later was Westerveld de held. PEC kreeg een penalty en aanvoerder Bram van Polen ging achter de bal staan. Westerveld keerde de strafschop echter en daardoor bleef het 0-1. Een paar minuten daarna ging de bal weer op 11 meter, maar dan aan de andere kant. Van Polen veroorzaakte er nu eentje en Yusuf Barasi scoorde wel: 1-1.

Net na rust zette Iman Griffith Jong AZ op voorsprong en stonden de Alkmaarders virtueel naast PEC Zwolle. Toch rechtte PEC Zwolle de rug. Via Younes Taha en Dean Huiberts werden de 3 punten binnen gesprokkeld. Daarna ging de blik naar LiveScore en zag PEC dat FC Eindhoven met 1-1 gelijk had gespeeld bij Almere City.

ADO en Kuyt hebben (weer) geluk

Jong Utrecht en ADO Den Haag hielden elkaar in de Galgenwaard op 1-1. En dat mag een klein wonder heten. Beide ploegen kregen veel kansen, alleen de bal vloog er 'maar' 2 keer in. Voor ADO zat het net als afgelopen vrijdag mee. Net als tegen Jong AZ werd er in de slotminuten gescoord. Nigel Owusu's afstandsschot werd van richting verander waardoor Fabian de Keijzer kansloos was. Daardoor kwam ADO niet nóg dieper in de penarie.