Koeman: ‘Ik sluit niet definitief uit dat de 5 afvallers terugkeren deze periode’

23 maart 2023

Getty Images

Ronald Koeman staat aan de vooravond van zijn rentree als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij krijgt meteen veel op zijn bordje, want er vielen 5 spelers af wegens een virus. Op de persconferentie gaf Koeman het gemis van die jongens nog eens aan. Maar misschien keren ze deze interlandperiode nog terug in de selectie.


Sven Botman, Matthijs de Ligt, Joey Veerman, Cody Gakpo en Bart Verbruggen verlieten donderdagochtend het trainingskamp, wegens een opgelopen virus. Koeman schrok ervan, toen hij dat hoorde. Volgens de geruchten ging het om een kipkerriegerecht op woensdagavond, maar dat klopt niet volgens de bondscoach. "Stafleden waren op dinsdag al niet fit. Dus dat het gerecht op woensdag de boosdoener is, is onzin."

Mogelijke terugkeer
Maar nu vielen er wel 5 spelers af. "Dan hou je er nog 20 over. Toen zijn we gaan kijken, hebben we gediscussieerd over spelers. Met Stefan de Vrij en Ryan Gravenberch hebben we alle posities dubbelbezet. Zaterdag zullen we kijken hoe de vlag ervoor staat. Deze spelers zijn niet definitief voor de hele interlandperiode uitgeschakeld." Naast De Vrij en Gravenberch is er ook een plekje voor Kjell Scherpen in de selectie.

Het is dus mogelijk dat de 5 afvallers nog terugkeren voor de interland tegen Gibraltar.

4-3-3
Tegen Frankrijk speelt Oranje 'gewoon' 4-3-3, ondanks de afvallers. "Met 2 spitsen gaat niet door mijn hoofd, nee. Ik heb 6 aanvallers op papier." Zo ziet Koeman Steven Berghuis meer als rechtsbuiten dan als aanvallende middenvelder.