DIT record kan Van Gaal in zijn laatste maanden als bondscoach pakken

22 september 2022

Proshots
Nations League Record Louis Van Gaal Aantal Zeges Overwinningen Bondscoaches

Bondscoach Louis van Gaal kan in de laatste maanden van alweer zijn 3e termijn nog een merkwaardig record pakken. Bij een overwinning in de Nations League-clash met Polen van donderdagavond komt hij op gelijke hoogte met Bob Glendenning op de eeuwige ranglijst van Oranje-bondscoaches met de meeste overwinningen.


Lees ook: Hier kijk je donderdagavond naar het Nations League-duel tussen Polen en Nederland

Dit schreef NU.nl in aanloop naar de wedstrijd van donderdagavond. Volgens het medium is Van Gaal nog slechts 1 zege verwijderd van het record van Dick Advocaat. 'De kleine Generaal' was ook 3 keer bondscoach van het Nederlands elftal. Hij boekte in november 2017 in zijn 62ste - en laatste - interland als coach zijn 37ste overwinning.

Record Van Gaal
Glendenning was van 1923 tot en met 1940 bondscoach van Nederland. Hij won 36 keer in 87 wedstrijden. Voor de 71-jarige Van Gaal wordt het duel met en in Polen zijn 57ste als bondscoach. Om alleen de recordhouder te worden, moet Van Gaal het nog minimaal 5 wedstrijden volhouden.

Dat moet wel goed komen: na de wedstrijd tegen Polen sluit Oranje de Nations League-groepsfase af tegen België. Nadien is het WK, en dus de 3 groepswedstrijden, al.