Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij naar huis: dit zijn hun vervangers bij Oranje

25 maart 2023

Pro Shots

Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij doen maandag niet mee met Oranje tegen Gibraltar. Geertruida kan niet meedoen door de hamstringblessure die hij vlak voor tijd opliep tijdens de kansloze nederlaag tegen Frankrijk. De Vrijs partner verwacht een kind en hij mag van bondscoach Ronald Koeman naar huis. Koeman heeft 2 vervangers opgeroepen: Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen keren terug na hun virusinfectie.


Geertruida maakte vrijdag zijn debuut, maar moest in de slotfase geblesseerd van het veld nadat het in zijn hamstring schoot bij een sprint. Het is nog niet duidelijk hoe lang Feyenoord hem moet gaan missen, maar Oranje kan geen gebruik meer van hem maken aanstaande maandag. Stefan de Vrij werd eerder deze week alsnog opgeroepen nadat een 5-tal spelers af moest haken door een virus, maar mag nu dus weer naar huis vanwege de aanstaande geboorte van een kind.

De Ligt en Verbruggen weer terug
Verdediger Matthijs de Ligt en keeper Bart Verbruggen keren juist weer terug bij de Oranje-selectie. Volgens De Telegraaf moesten De Ligt en Verbruggen eerder deze week nog naar huis door een verkeerde gevallen broodje kip kerrie. De Ligt heeft ook een goede kans om in de basis te starten, want Geertruida begon de wedstrijd tegen Frankrijk als centrale verdediger en is er dus niet bij. Daardoor zal Koeman moeten kiezen tussen De Ligt en Jurriën Timber als 2e centrale verdediger naast Virgil van Dijk.