‘Marc Overmars stuurde dickpics naar vrouwelijke medewerker bij Ajax’

7 februari 2022

ANP
Marc Overmars

Marc Overmars zou volgens Het Parool dickpics hebben gestuurd naar een vrouwelijke medewerker bij Ajax.


De voormalige technisch directeur van Ajax zou een medewerkster hebben gestalkt en haar veel berichtjes hebben gestuurd, met onder meer de dickpics. Dat bevestigen ingewijden aan Het Parool.

NRC al maanden bezig met onderzoek naar Overmars
Overmars stapte zondagavond op bij de Amsterdamse club nadat veel meldingen bij Ajax binnen waren gekomen over grensoverschrijdend gedrag. Na gesprekken met de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar besloot Overmars ontslag te nemen. Dagblad NRC is al maanden bezig met een onderzoek naar Overmars. Bij de NRC was een melding binnengekomen van grensoverschrijdend gedrag van de Ajaxdirecteur. Daarna benaderde de krant via LinkedIn verschillende vrouwelijke medewerkers van de club. Die stapten naar de clubleiding.

Email vanwege The Voice of Holland
Overmars wil tegenover Het Parool niet reageren op de beschuldiging van de dickpics. Het stalkgedrag van Overmars zou aan het licht zijn gekomen na een email van Van der Sar aan het clubpersoneel. Daarin schreef hij dat Ajax twee vertrouwenspersonen heeft waar iedereen terechtkan met klachten over veiligheid op de werkvloer. Van der Sar zou die mail hebben gestuurd naar aanleiding van het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Geen aangifte
"Ik schaam me kapot", zei Overmars eerder in een verklaring. "Ik ben vorige week geconfronteerd met mijn gedrag. Ik realiseer me nu goed hoe het over is gekomen. Dit heeft ook effect op mijn gezin en privésituatie. Ik hoop dat iedereen mij en mijn gezin met rust laat."

Er is voorlopig nog geen aangifte gedaan tegen Overmars.

Lees ook: Dit schrijft de buitenlandse pers over Marc Overmars: 'Ajax-schandaal!'