Mats Seuntjens heeft het moeilijk: ‘Het ziet er op dit moment niet positief uit met Ralf’

15 mei 2022

ANP

Mats Seuntjens pakte zondag 3 hele belangrijke punten met Fortuna Sittard. Door de 1-0-zege op NEC blijft zijn ploeg in de Eredivisie. Het was een lichtpuntje in een verder beroerde week voor Seuntjens. Bij zijn broer Ralf is namelijk een tumor ontdekt. Daar heeft de jongste van de voetbalbroers het natuurlijk zwaar mee.


"Ik ben overmand door emoties", sprak een geëmotioneerde Seuntjens na afloop bij ESPN. "Ik heb een held hier naast me staan en een held thuis zitten", zegt Seuntjens over matchwinner Zian Flemming en zijn broer. "De situatie van Ralf is niet goed. Het ziet er op dit moment niet positief uit, maar Ralf is sterk."

Tumor
Na een schouderblessure liet Ralf Seuntjens een CT-scan maken en daarbij werd een tumor ontdekt. Hij vloog gelijk van Japan naar Nederland om hier aan zijn herstel te werken.

"Eigenlijk moeten we ons nergens zorgen over maken, maar het is niet positief", vertelde Mats Seuntjens. "Hij heeft een vervolgonderzoek gehad in Nederland en daaruit kwamen meerdere dingen naar voren. Ze zijn meteen begonnen met de behandeling. Ik weet ook niet of ik het allemaal goed uitleg, maar het ziet er niet goed uit."