Mishandeling door Ajacied Zakaria Labyad van aannemer staat op video, zegt slachtoffer

2 december 2021

De aannemer die aangifte heeft gedaan tegen Ajax-voetballer Zakaria Labyad wil via een kort geding videobeelden in handen krijgen, waarop te zien zou zijn dat de Ajax-speler hem mishandelt. De aannemer claimt dat Labyad en zijn familieleden hem zouden hebben geslagen en bedreigd.


Het incident is al van juli 2020, maar de zaak kwam eind oktober van dit jaar in het nieuws toen bleek dat er een aangifte ligt tegen de Ajax-voetballer. Er ontstond een ruzie over een onbetaalde rekening. De man had werkzaamheden aan de villa van Labyad verricht, maar de Ajacied zou daarover ontevreden zijn geweest.

Rekening
Dat liep tijdens een confrontatie bij de woning van Labyad uit de hand. De aannemer was verhaal gaan halen toen hij de voetballer niet meer kon bereiken. De aannemer zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen en ook dat zou op beeld zijn vastgelegd. Labyad heeft trouwens ook aangifte gedaan, wegens huisvredebreuk en bedreiging.

Advocaat
De bewakingscamera’s van de woning van Labyad hebben het incident vastgelegd. Via het gerechtshof wisten de aannemer en zijn advocaat al gedaan te krijgen dat zij de volledige beelden zouden mogen zien, waarop ook het vuurwapen te zien zou zijn.

Maar het recherchebureau dat die beelden bewaarde, zegt - althans, volgens de advocaat - dat de volledige beelden zijn vernietigd. Daar neemt de aannemer geen genoegen mee, zodat de zaak nu 9 december in Arnhem voor de kortgedingrechter gaat worden uitgevochten, zo bevestigt een woordvoerder van de rechtbank.