📸 | Mooi! Ihattaren komt hoogstpersoonlijk shirt overhandigen aan jonge fan

2 maart 2021

De 17-jarige Ruben uit Bunschoten wist niet wat hij zag toen PSV'er Mohamed Ihattaren maandag plotseling op de stoep stond om hem een voetbalshirtje te overhandigen. "Ik sta te trillen van blijdschap”, zei hij na afloop tegen zijn vader, schrijft het Algemeen Dagblad.


Ruben, die is geboren met het Syndroom van Down, is al zijn hele leven groot voetbalfan. Niet specifiek van PSV of Ihattaren, eigenlijk is hij meer een Feyenoord-supporter. "Dat komt door mij", aldus zijn vader. "Ik ben van oorsprong een Rotterdammer."

Corona
Rond de kerst liet een kennis die het gezin kent zijn badkamer verbouwen. Toen de kennis erachter kwam dat de aannemer niemand minder dan de broer van Ihattaren was, vertelde hij hem over Ruben. "Hij heeft vervolgens aan Ihattaren gevraagd of hij wat tegen Ruben wilde zeggen", vertelt vader Gertjan. "Ruben had op dat moment net het coronavirus opgelopen en Ihattaren belde hem om hem sterkte en beterschap te wensen. Hij beloofde toen al dat Ruben een shirtje van hem zou krijgen."

Gertjan ging er echter niet vanuit dat dit ook echt zou gebeuren. "Die jongen heeft natuurlijk heel veel fans, dus ik zou het hem ook niet kwalijk hebben genomen als het er niet meer van was gekomen."

Trillen van blijdschap
In de maanden die volgden was de familie de belofte van de PSV’er alweer deels vergeten en Gertjan hoorde ook Ruben er niet meer over. "Maar gisteren kwam er ineens een auto aanrijden. En daar stapte Ihattaren uit met een shirtje voor Ruben." De jongen vond het prachtig en was door het dolle heen volgens zijn vader. "Na afloop zei hij 'ik sta te trillen van blijdschap'".