🎥 | NEC naar de finale van de play-offs: Eredivisie stap dichterbij

Brian Vesseur • 22:37, 20-05-2021 / Laatste Update: 03:29, 05-01-2024

NEC staat in de finale van de play-offs! Donderdagavond werd Roda JC met 3-0 verslagen. Door die zege maakt NEC nog altijd kans op een plek in de Eredivisie volgend seizoen. In de finale wacht NAC Breda of FC Emmen. Die 2 clubs strijden later op donderdag om het andere finaleticket.

De ploeg uit Nijmegen kwam al na 5 minuten op voorsprong. Bart van Rooij scoorde op prachtige wijze. Met een snoeihard afstandsschot verschalkte hij de keeper. Check de beelden hieronder.

Nog voor rust werd het ook 2-0 voor NEC. Rangelo Janga scoorde in de 2e minuut van de blessuretijd het 2e NEC-doelpunt.

Na precies een uur spelen maakte Jonathan Okita er 3-0 van. De Roda-keeper was te laat bij de bal (of Okita te snel) en daardoor kon de NEC'er scoren.

Uitslagen

In de vorige ronde won NEC met 4-0 op bezoek bij Almere City, Roda JC versloeg De Graafschap met 3-2. Beide clubs waren overigens de slechtst geplaatste teams in de play-offs. NEC werd 7e in de Keuken Kampioen Divisie, Roda 8e.