NEC speelt volgend seizoen in de Eredivisie na bloedstollende play-offs

Brian Vesseur • 21:52, 23-05-2021 / Laatste Update: 12:05, 05-01-2024

NEC Nijmegen speelt volgend seizoen in de Eredivisie! In de bloedstollende finale van de play-offs werd NAC Breda met 2-1 verslagen. Volgend seizoen krijgen we dus weer de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse.

Cas Odenthal zette NEC na een klein halfuur spelen op voorsprong. Met een kopbal zorgde de 20-jarige verdediger voor de 1-0. NAC moest daarna het spel gaan maken, NEC werd met de rug tegen de muur gezet. Hoewel NEC ver werd teruggedrongen, kreeg NAC niet per se grote kansen.

Maar in de 70e minuut was het - na lang wachten voor de fans op de tribune - eindelijk zover: de 1-1! Sydney van Hooijdonk maakte de gelijkmaker namens de thuisploeg.

Vlak voor tijd is het Jonathan Okita die - volledig tegen de verhoudingen in - de 2-1 voor NEC maakt! Het doelpunt valt in de 89e minuut. Daarmee ontpopte hij zich tot matchwinner, tot dé man die NEC naar de Eredivisie helpt. Vanaf nu onsterfelijk in Nijmegen.

Eredivisie

NEC degradeerde na het seizoen 2016/2017 uit de Eredivisie. Dat gebeurde destijds ook via play-offs, want in de reguliere competitie eindigde NEC op de 16e plek. In het seizoen erna eindigde NEC op de 3e plek in de Keuken Kampioen Divisie. In 2008/2009 speelde NEC nog in de UEFA Cup.