Nederland ramt er 6 in tegen Gibraltar, maar ziet concurrent Noorwegen ook winnen

Brian Vesseur • 00:37, 12-10-2021 / Laatste Update: 01:37, 08-01-2024

Het zal u niet verbazen: Oranje heeft - met ruime cijfers - gewonnen van Gibraltar. In De Kuip werd het 6-0! De grote concurrent om de 1e plek in de poule, Noorwegen, won van Montenegro: 1-0.

Geen zin om het verslag te lezen en gewoon alle doelpunten checken? Klik dan hierrr.

Oranje kwam al na 9 minuten op voorsprong door aanvoerder Virgil van Dijk. De boomlange verdediger kopte een corner binnen. Memphis Depay scoorde 2 keer in de 1e helft, waarvan 1 keer uit een penalty. Hij miste overigens ook een strafschop, wat een opvallende statistiek opleverde: in ruim 800 wedstrijden van Oranje is Memphis de 1e speler die een penalty miste én raakte.

In de 2e helft was het Denzel Dumfries die de 4-0 op het scorebord zette. Na een uur spelen kwam Arnaut Danjuma in het veld, evenals Wout Weghorst. Noa Lang begon overigens in de basis bij Oranje. Danjuma scoorde een minuut of 10 na zijn invalbeurt de 5-0.

Even later viel ook Donyell Malen in en de aanvaller van Borussia Dortmund scoorde ook.