🎥 | Memphis knalt zich met dubbelslag voorbij Kluivert op Oranje-topscorerslijst

Trevor Wagener • 00:17, 04-06-2022 / Laatste Update: 08:05, 12-12-2023

Wat een voetbalavond! Het Nederlands Elftal leidt met 0-4 (!!!) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Memphis trok met 2 treffers alle aandacht op zich.

De 28-jarige aanvaller van FC Barcelona was in de 1e helft met een paar mogelijkheden al dichtbij zijn treffer. Kort na de pauze was het raak voor Memphis. De aanvaller ging 1 op 1 met keeper Simon Mignolet en faalde niet. Het was alweer Memphis' 40ste goal in het Nederlands elftal.

Koning Memphis

10 minuten na Memphis' treffer maakte Denzel Dumfries de 0-3 op aangeven van Daley Blind (zie onder). Nadien was het opnieuw raak voor Memphis.

Nadat Blind het kopduel won van Toby Alderweireld, kon Memphis vrij aanleggen. Hij volleerde de bal keihard achter Mignolet. Op de topscorerslijst aller tijden van Oranje is Memphis met zijn 41ste Patrick Kluivert (40) voorbij. De aanvaller heeft alleen nog Klaas-Jan Huntelaar (42) en Robin van Persie (50) voor zich om topscorer aller tijden te worden.

Goals Oranje

Kort voor rust zette Steven Bergwijn het Nederlands Elftal al op een verdiende 0-1-voorsprong. Met een heerlijk schot van afstand pegelde hij raak voor zijn 6e treffer in Oranje. De aanvaller van Tottenham Hotspur, die opnieuw in de belangstelling van Ajax staat, scoorde ook in zijn vorige 4 interlands tegen Noorwegen, Denemarken en Duitsland.

65’ - GOAL!

𝐌𝐞𝐦𝐩𝐡𝐢𝐬 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞𝐬 𝐚𝐠𝐚𝐢𝐧👉😶👈

Met doelpunt #41 is Memphis Kluivert (40) voorbij op de topscorerslijst en heeft hij Huntelaar (42) in het vizier. Het wordt ondertussen wel erg pijnlijk voor de Belgen... #BelNed #oranje #NationsLeague pic.twitter.com/QimIitFjt4

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) June 3, 2022

61’ - GOAL!🔶

Dumfries maakt ‘m in de rebound! België, #2 van de FIFA-wereldranglijst wordt hier qua score even ondersteboven gevoetbald door Oranje: 0-3⚽#BelNed #oranje #NationsLeague pic.twitter.com/p312ixhwgq