🎥 | Nederlandse zaalvoetballers starten met sensationele zege op EK futsal in Amsterdam

19 januari 2022

De Nederlandse zaalvoetballers zijn het EK futsal in eigen land weergaloos begonnen. Na een vroege achterstand tegen Oekraïne werd het helemaal omgedraaid: 3-2.


LEES OOK: Zaalvoetballers hopen dat EK iets losmaakt bij Nederlanders

De Oost-Europeanen staan aanmerkelijk hoger dan Oranje op de ranking. In de 4 voorgaande ontmoetingen zat er voor Nederland niet meer in dan 1 gelijkspel. De formatie van bondscoach Max Tjaden kwam heel goed voor de dag in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Razendsnelle achterstand
Mikailo Zvarych zette Oekraïne nog wel binnen een minuut op voorsprong. Dat deed hij na precies 52 seconden, in een moeilijke openingsfase voor Oranje. De gelijkmaker kwam na rust, op opvallende wijze. Oualid Saadouni scoorde met het hoofd, na een assist van doelman Manuel Kuijk. Met een fraai stiftje maakte Mohamed Attaibi er 2-1 van, in de rebound nadat Mats Velseboer aanvankelijk op de keeper was gestuit.

Said Bouzambou zorgde voor de 3-1. Spelend met 'vliegende kiep' kwam Oekraïne door Petro Sjoturma in de slotfase nog terug tot 3-2.Portugal won ook
In dezelfde groep won Portugal, Europees en wereldkampioen, van Servië (4-2). De favoriet is zondag de volgende tegenstander van Oranje.

Het toernooi, met Amsterdam en Groningen als speelsteden, kent 16 deelnemende landen. De finale is op 6 februari in de Ziggo Dome. Er zijn vanwege de coronamaatregelen vooralsnog geen toeschouwers welkom.

Check ook: Dit is de selectie van Nederland voor het EK zaalvoetbal in eigen land