Nepfans zien FC Emmen de eerste overwinning van het seizoen boeken: is er nog hoop?

BSR Agency

Robert Hüsken • 21:45, 20-02-2021 / Laatste Update: 10:09, 05-01-2024

Emmen heeft voor het eerst sinds 7 maart 2020 een wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Op Oude Meerdijk werd er met 3-2 gewonnen van PEC Zwolle en bedraagt de achterstand voor de ploeg van Dick Lukkien op Willem II nog maar 4 punten. Emmen heeft wel een wedstrijd meer.

Emmen maakte in de eerste helft de beste indruk en kwam in de 36ste minuut via Luka Adzic verdiend op voorsprong. Lang mochten de Emmenaren niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later tekende Bram van Polen voor de gelijkmaker door een vrije trap van Manuel Benson aan te raken. Met een 1-1 stand werd er niet gerust: Michael de Leeuw tikte van dichtbij de 2-1 tegen de touwen.

Spannend

Zwolle maakte een slappe indruk en kreeg in de 70ste minuut het deksel op de neus. Achterin ontstond er namelijk veel ruimte en dat resulteerde in de 3-1 van Jari Vlak. Yuta Nakayama bracht de spanning in de wedstrijd nog terug door vlak voor tijd op aangeven van Manuel de gelijkmaker binnen te koppen, maar gescoord werd er niet meer.

6 keer werd er door Emmen 1 punt gesprokkeld in de eredivisie, maar gewonnen werd er nog niet tot vanavond.