Ook PSV geeft Vitesse een draai om de oren: 0-5

Marcel Roes • 22:55, 12-02-2022 / Laatste Update: 09:05, 08-01-2024

PSV heeft een eenvoudige avond gekend op bezoek bij Vitesse. De ploeg van trainer Roger Schmidt wervelde in de 1e helft voorbij de Arnhemmers en scoorde binnen 28 minuten 3 keer. Uiteindelijk liepen de Eindhovenaren in de 2e helft nog uit naar 0-5. Midweeks verloor Vitesse ook al met 5-0, toen thuis in de KNVB beker tegen Ajax.

Na 2 nederlagen op rij in de competitie snakte alles en iedereen van PSV naar een zege. Op bezoek bij Vitesse stond PSV op voorhand geen gemakkelijke opgave te wachten, maar die opgave werd na 4 minuten spelen al iets makkelijker.

Slalom Madueke

PSV kreeg de 1e kans van de wedstrijd en meteen was het raak. Noni Madueke slalomde langs 3 Vitesse-verdedigers, hield goed het overzicht en gaf de bal voor op Götze. Het schot van de Duitse middenvelder werd nog gekeerd door Vitesse-doelman Houwen, maar Zahavi was er als de kippen bij om de rebound in het dak van het doel te schieten: 0-1.

Mauro Junior zorgde na 24 minuten voor de 0-2 met een droog schot in de verre hoek.

Heer en meester

Vitesse had weinig in te brengen. De veelbesproken Drommel hoefde in het eerste bedrijf niet echt in actie te komen.

PSV was zeker na de 2e treffer heer en meester in Arnhem. Dat resulteerde al snel in nog een goal. Cody Gakpo tikte een voorzet van Madueke voor open doel binnen: 0-3. Carlos Vinicius en Ritsu Doan maakten het leed nog groter voor Vitesse.