Over en uit! PSV geeft mogelijke halve finale uit handen tegen Leicester City

Sjors Tanis • 22:36, 14-04-2022 / Laatste Update: 06:12, 12-12-2023

De kwartfinales is het eindstation voor PSV in de Conference League. De Eindhovenaren verloren in het eigen Philips Stadion van Leicester City: 1-2. De Engelsen gaan door naar de halve finales, nadat vorige week de heenwedstrijd in 0-0 eindigde.

PSV bezweek pas in de slotfase, want lange tijd stond het 1-0 voor de ploeg van trainer Roger Schmidt.

Leicester dreigend in 1e helft, PSV doeltreffend

Na een kwartier was de 1e grote kans voor Leicester. Harvey Barnes ontsnapte aan de verdediging van de thuisploeg, maar hij mikte net naast. Daarna ging het gelijk op, tot een fout van de Belg Youri Tielemans keihard werd afgestraft. Mario Götze bediende Eran Zahavi en hij schoot dus de 1-0 tegen de touwen.

Vlak voor rust kwam PSV nog enkele keren goed weg. Zo haalde Jordan Teze de bal van de doellijn en kopte Timothy Castagne naast.

PSV breekt in slotfase

Met het publiek erachter verdedigde PSV na rust met man en macht de voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Leicester-spits Patson Daka een enorme kans, maar de invaller schoot oog in oog met keeper Yvon Mvogo net naast.

Ook daarna had de thuisploeg het lastig, al waren er ook mogelijkheden op de 2-0. Ibrahim Sangaré schoot na 70 minuten vanuit kansrijke positie wild over. In de 77e minuut viel alsnog de gelijkmaker via James Maddison. Zo'n 10 minuten later ging het helemaal mis, toen rechtsback Ricardo Pereira van dicht bij raak kon schieten: 1-2. PSV is uitgeschakeld in het nieuwe, 3e Europese clubtoernooi.