PEC Zwolle is na 2 speelronden de koploper in de Eerste Divisie

ProShots

Marcel Roes • 00:14, 13-08-2022 / Laatste Update: 06:07, 12-12-2023

PEC Zwolle heeft ook in de 2e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Op bezoek bij Telstar werd het 0-5. De Zwollenaren staan nu bovenaan de ranglijst. ADO Den Haag en Den Bosch spelen zaterdag tegen elkaar, maar die clubs hebben nog 0 punten.

PEC had na 9 minuten spelen al het verschil gemaakt in Velsen-Zuid en kwam daarna niet meer in de problemen. PEC won al met 2-1 van De Graafschap en gaat op basis van het beste doelsaldo nu aan kop.

Eindhoven - Willem II

Eindhoven nam tegen buurman Willem II via Rottier de leiding, maar de 1-1 van Crowley een kwartier voor tijd leek de eindstand te worden. 5 minuten in blessuretijd zorgde Kestens alsnog voor de Eindhovense winst.

Roda JC - Jong Ajax

Roda JC kwam tegen Jong Ajax erg gelukkig aan 3 punten. Een bizarre actie van Kik Pierie leverde de Limburgers een penalty op, die door Dylan Vente binnen werd benut.

Helmond Sport - Jong AZ

Jong AZ had maar 8 minuten nodig om op voorsprong te komen tegen Helmond Sport, Soulyman Allouch schoot via Helmonder Bryan Van Hove de 0-1 binnen. Martijn Kaars lobte voor rust de gelijkmaker binnen. Damienus Reverson en Robin Lathouwers beslisten het duel in de 2e helft: 1-3.