PEC Zwolle laat zich verrassen door MVV in KKD-topper

Joris Kaper • 23:55, 28-10-2022 / Laatste Update: 21:00, 11-12-2023

PEC Zwolle heeft de topper tegen MVV niet gewonnen. In een aantrekkelijk duel verloor de thuisploeg uiteindelijk met 0-1 van de Limburgers, die daarmee de 2e plek overnemen van de Zwollenaren.

PEC Zwolle - MVV Maastricht was vrijdag de kraker in de Keuken Kampioen Divisie, de nummers 2 (PEC) en 3 (MVV) van de ranglijst. De winnaar van het duel zou in het spoor blijven van koploper Heracles.

PEC Zwolle kreeg al snel een kans via Tolis Vellios, maar MVV-doelman Matthys stond daarbij in de weg. En daarna had de goalie van de uitploeg ook nog genoeg te doen, onder meer bij een omhaal van Lennart Thy. Toch was het MVV dat na een dikke 35 minuten op voorsprong kwam bij een uitval. Sven Blummel rondde knap af en zorgde voor de 1-0-voorsprong. Dat was ook de ruststand.

2e helft

In de 2e helft ging het spel meer op en neer. De grootste kansen waren voor MVV, maar zij kwamen ook goed weg toen Vellios namens PEC op de paal kopte. De Zwollenaren verdienden de gelijkmaker, maar die viel niet, mede dankzij een bal die van de lijn werd gehaald.

De wedstrijd werd na 79 minuten kort onderbroken, nadat MVV-goalie Matthys bekogeld werd met rotzooi vanaf de tribune. De onderbreking duurde gelukkig niet al te lang.

MVV hield PEC na de onderbreking in leven, omdat het zelf nog 2 grote kansen miste. Gescoord werd er echter niet meer. MVV neemt door de zege de 2e plek in de Keuken Kampioen Divisie over van PEC, dat nu 3e staat.