PEC Zwolle profiteert optimaal van gelijkspel tussen Heracles en Almere

Bart van der Wijst • 00:03, 01-04-2023 / Laatste Update: 22:25, 11-12-2023

PEC Zwolle heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste divisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won op een kletsnatte avond moeizaam van Jong FC Utrecht: 2-0. Na een blik op Teletekst zag het na afloop dat concurrent Heracles Almelo gelijk had gespeeld tegen nummer 3 Almere City: 1-1.

De fans van PEC Zwolle moesten lang wachten op een treffer deze avond. Pas in de 58e minuut konden de handen in de lucht toen clubtopscorer Lennart Thy scoorde. Het was alweer zijn 16e doelpunt van het seizoen.

Dubbel feest

De koploper probeerde de score te verdubbelen, maar moest ook opletten voor counters van FC Utrecht. Keeper Jasper Schendelaar was gelukkig voor PEC niet onderkoeld van alle regen. Op de spaarzame momenten dat hij op moest treden, stond hij er. In blessuretijd besliste Thy met zijn 17e van dit jaar de wedstrijd.

Dus was het dubbel feest op de tribunes. Vanwege de zege en het puntenverlies van Heracles Almelo. De nummer 2 van de KKD kwam op achterstand tegen Almere City. Álvaro Pena maakte de goal. Nikolai Laursen zorgde in de blessuretijd van de 1e helft nog voor 1-1. Na rust zochten beide ploegen een goal, die kwam er niet.