Perfecte start PSV krijgt vervolg: 18 uit 6 na simpele zege op Go Ahead

27 september 2023

PRO SHOTS / Erik Pasman

PSV is na 6 speelrondes in de Eredivisie nog altijd foutloos. De Eindhovenaren speelden woensdag een inhaalduel tegen het goed gestarte Go Ahead Eagles. Zonder groots te spelen won PSV simpel: 3-0.


Het werd de avond van Luuk de Jong en Jordan Teze. Zij waren het koningskoppel aan Eindhovense zijde. De Jong scoorde 2 keer op aangeven van de rechtsback. Daarmee scoorde de aanvoerder van PSV zijn 154e en 155e doelpunt in de Eredivisie, wat hem topscorer maakt deze eeuw.

Niet scherp
Go Ahead begon brutaal en PSV had het niet zo makkelijk. Toch kwam het op voorsprong omdat Gerrit Nauber zijn directe tegenstander De Jong uit het oog verloor bij de voorzet van Teze. Die ruimte moet je De Jong niet geven: (kop)doelpunt.

Na de pauze was diezelfde Nauber Guus Til kwijt. De aanvallende middenvelder werkte een voorzet van Patrick van Aanholt binnen. Even later kopte De Jong zijn 155e Eredivisiedoelpunt van deze eeuw binnen, waarmee hij Klaas-Jan Huntelaar voorbij ging op die ranglijst.

Stand
De invallers oogden nog wel gretig om een 4e doelpunt te maken, die er ook kwam. Alleen stond de Amerikaan Ricardo Pepi buitenspel. Daardoor bleef het bij 3-0 en won PSV voor de 6e keer op rij. Het doelsaldo is ook prima: 20 voor en 1 tegen. In 2018/19 bleven de Eindhovenaren maar liefst 13 wedstrijden op rij ongeslagen, toen eindigden ze wel als 2e.