Heenduel PSV bij Rangers eindigt in exact dezelfde cijfers als vorig jaar

Bart van der Wijst • 00:54, 23-08-2023 / Laatste Update: 04:50, 12-12-2023

Rangers en PSV hebben in de play-offs van de Champions League qua score een exacte kopie afgeleverd van de wedstrijd vorig jaar. Op Ibrox werd het net als toen 2-2. Cyriel Dessers (oud-Feyenoord) gaf 2 assists namens de thuisploeg, De Jong redde een goede uitgangspositie.

Veel PSV-fans kregen een flashback naar de horroravond van vorig jaar. In een helft waarin de Eindhovenaren het balbezit hadden - alleen niet echt goed speelden - kreeg het onnodig een tegentreffer. Net als in Eindhoven in 2022 ging het mis in de opbouw. Dit keer was Ibrahim Sangaré de schlemiel. Dessers snoepte hem de bal af en passte naar Abdallah Sima, die verwoestend hard raak schoot.

Zelfde uitslag

Na de pauze bleef PSV aanmodderen en bij de eerste beste aanval van de wedstrijd was het gelijk raak. Sangaré nam revanche. De Ivoriaan ramde een bal van Johan Bakayoko, na een slim overstapje van Ismael Saibari, binnen: 1-1. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde: PSV de bal, zonder echte grote mogelijkheden.

Net als voor rust viel de 2-1 van Rangers dan ook uit het niets, al ging er wel een mooie aanval aan vooraf. Met een vlijmscherpe pass deed Dessers zijn landgenoot Kevin De Bruyne na, invaller Rabbi Matondo rondde beheerst af. Lang feesten kon Ibrox overigens niet. De Jong maakte er uit de 10e(!) corner van de avond 2-2 van, net als vorig jaar dus.

Volgende week woensdag (zelfde tijd) is in Eindhoven de return. Hopelijk voor PSV eindigt die niet net als vorig jaar.