PSV diep in de problemen: Emmen wint voor het eerst van traditionele top 3-club

Brian Vesseur • 21:41, 24-01-2023 / Laatste Update: 14:18, 08-01-2024

FC Emmen stuntte dinsdagavond door PSV in eigen huis te verslaan. Het is de 1e keer dat Emmen van een traditionele top 3-club wint, nadat het eerder Ajax in eigen huis op 3-3 hield. Voor PSV is het een heel zure nederlaag: bij een overwinning had het (even) op gelijke hoogte met koploper Feyenoord gestaan.

Deze wedstrijd was de 1e van een doordeweekse speelronde. FC Twente en Ajax kunnen later deze week over PSV heen klimmen, terwijl AZ en Feyenoord verder kunnen uitlopen op de Eindhovenaren.

Lucas Bernadou maakte na een kwart wedstrijd het openingsdoelpunt: 1-0. Op slag van rust kreeg Mauro Junior een rode kaart na een onbesuisde tackle, waardoor PSV nog dieper in de problemen kwam. Het werd snel duidelijk dat Junior het niet expres deed: in de rust bood hij zijn excuses aan Rui Mendes aan. De Emmen-speler moest in een golfkarretje van het veld worden gereden.

Stand

PSV staat na 18 wedstrijden op 35 punten. De concurrentie heeft allemaal 17 wedstrijden gespeeld. AZ (36 punten) gaat woensdag op bezoek bij Go Ahead Eagles, FC Twente (35) reist af naar Vitesse. Feyenoord (38) neemt het op woensdag in eigen huis op tegen NEC. Donderdag ontvangt Ajax (34) FC Volendam in eigen huis.

Emmen had deze overwinning keihard nodig. Het staat nu op de 15e plek, 3 punten boven de degradatiestreep. FC Groningen en FC Volendam kunnen deze speelronde nog wel gelijk in punten komen. Emmen won in augustus voor het laatst voor eigen publiek. FC Utrecht werd op de 20e met 3-2 verslagen.