PSV wint van Sturm Graz: alles komt aan op laatste groepswedstrijd in Europa League

Brian Vesseur • 23:53, 25-11-2021 / Laatste Update: 00:47, 12-12-2023

PSV heeft zonder al te veel poespas gewonnen van Sturm Graz. In het Philips Stadion werd het 2-0 voor de thuisploeg, waardoor alles nu aankomt op de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Overwinteren is in ieder geval zeker: de 3e plek levert een plekje in de Conference League op.

Real Sociedad en PSV strijden in een rechtstreeks duel om het laatste ticket. AS Monaco won donderdagavond met 2-1 van Real Sociedad en is nu zeker van de koppositie. De Spanjaarden blijven op 6 punten staan, 2 minder dan PSV. De Eindhovenaren hebben straks aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde van de Europa League te halen.

PSV gaat op 9 december op bezoek bij Real Sociedad. In Eindhoven eindigde het duel in 2-2.

CHECK OOK: Alle uitslagen van de Conference League en de standen na speelronde 5

Bruma

De wedstrijd tegen Sturm Graz ging wat stroef van start, maar Carlos Vinicius schoot PSV vlak voor rust op voorsprong via een penalty. 10 minuten na rust zette ook Armindo Bruma zich op het scorebord: 2-0. Het betekende voor de Portugees zijn 1e doelpunt van dit Europa League-seizoen. In de Eredivisie was hij al 5 keer trefzeker, wat hem clubtopscorer in de Nederlandse competitie maakt.