🎥 | PSV doet zege cadeau aan Willem II: eigen goal Zahavi, gerommel van Drommel

Marcel Roes • 20:31, 25-09-2021 / Laatste Update: 01:49, 06-01-2024

Was PSV zaterdag in Tilburg beter dan Willem II? Ja, als je kijkt naar het aantal schoten: 5 tegen 3. Ja, als je kijkt naar hoe groot die kansen waren. Maar toch dropen de Eindhovenare uiteindelijk af met 2-1 en dat kwam puur door eigen fouten.

In de 20e minuut kopte Eran Zahavi met enorme overtuiging de bal in het goal. Het verkeerde goal dan. Het was wonderlijk om te zien dat de Israeilsche spits de bal kaarsrecht en kiezelhard langs zijn eigen doelman kopte. Het was echt alsof hij helemaal vergeten was waar-ie stond.

10 minuten later maakte Zahavi zijn foutje goed: 1-1. In de 2e helft goochelde PSV-trainer Roger Schmidt nog wat namen uit zijn wisselhoed (Marco van Ginkel en Ritsu Doan eruit, Bruma en Davy Propper erin in de 73e minuut), maar even later bleek dat-ie beter doelman Joël Drommel eruit had kunnen halen. De goalie verwerkte een inzet van Ché Nunnely erg onhandig en zag de bal over de lijn stuiteren: 2-1.