PSV gaat keihard af bij Cambuur en geeft Ajax kans om 3 punten uit te lopen

Sjors Tanis • 20:22, 01-10-2022 / Laatste Update: 11:28, 08-01-2024

PSV is keihard afgegaan in Leeuwarden. De Eindhovenaren waren onmachtig en verloren op bezoek bij Cambuur: 3-0.

Door de nederlaag blijft PSV op 18 punten (na 8 wedstrijden) in de Eredivisie. Ajax kan een voorsprong van 3 punten nemen als de Amsterdammers later op zaterdag thuis winnen van Go Ahead Eagles (aftrap 20.00 uur). Cambuur heeft 7 punten na 8 duels.

Geen goals voor rust

PSV kreeg binnen 2 minuten een kans op de 0-1, maar Ismael Saibari stuitte op Cambuur-keeper João Virgínia. Saibari kreeg na een halfuur nog een kans, maar weer had Virgínia een antwoord paraat. Ook Cody Gakpo en Philipp Max miste kansen namens de Eindhovenaren. Het was zeker niet het geval dat het eenrichtingsverkeer was, want ook Cambuur kreeg mogelijkheden.

Heerlijke goal zorgt voor (1e) feest in Leeuwarden

In de 2e helft begon het brutale Cambuur uitstekend. Een 1e mogelijkheid werd nog om zeep geholpen, maar in de 54e minuut schoot Silvester van der Water prachtig raak: 1-0. Check de goal hieronder!

(tekst gaat verder onder de tweet)

Flinke uitslag

Met enkele wissels probeerde PSV-trainer Ruud van Nistelrooij nog een gelijkspel of meer af te dwingen, maar zonder succes. Sterker: in de 84e minuut gooide Mitchel Paulissen na een vlotte aanval de wedstrijd in het slot: 2-0. In blessuretijd maakte Sai van Wermeskerken het nog pijnlijker voor PSV: 3-0.

Cambuur stuntte zo in Leeuwarden met een thuiszege op een enorm tegenvallend PSV, dat vlak voor de interlandperiode nog Feyenoord versloeg na een spektakelstuk (4-3). Het is voor Cambuur de 1e zege ooit op PSV in de Eredivsie.