PSV houdt druk op concurrentie: Guus Til matchwinner tegen Vitesse

Sjors Tanis • 23:01, 21-01-2023 / Laatste Update: 05:15, 12-12-2023

PSV heeft in de Eredivisie geen fout gemaakt tegen Vitesse. Een goal van Guus Til in de 48e minuut was in het eigen Philips Stadion genoeg: 1-0. Door de zege houdt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij de druk op de concurrentie. Zondag staat 'De Klassieker' tussen koploper Feyenoord en Ajax op het programma in De Kuip.

PSV heeft 35 punten na 17 wedstrijden. Feyenoord staat op 37 punten na 16 duels. AZ (33 uit 16), Ajax (32 uit 16) en FC Twente (31 uit 16) doen ook mee in de titelrace. Sparta staat, door de ruime zege bij Cambuur, op 31 punten na 17 wedstrijden. Vitesse, de ploeg van trainer Phillip Cocu, staat 14e. De Arnhemmers verzamelden 15 punten na 17 speelrondes.

De Jong hoofdrolspeler in 1e helft

PSV kreeg al na 22 minuten met een penalty de ideale mogelijkheid op de 1-0, maar aanvoerder Luuk de Jong faalde vanaf 11 meter. Niet veel later raakte de spits bij een harde botsing met een Vitesse-speler geblesseerd aan zijn hoofd: einde wedstrijd voor De Jong.

Fout en rood Scherpen

Na rust ging PSV op jacht naar de openingstreffer en al snel was het raak. Met dank aan Kjell Scherpen. De Vitesse-keeper ging in de fout bij een schot van Til: 1-0. In blessuretijd moest Scherpen ook nog met een rode kaart vroegtijdig van het veld na het neerhalen van een doorgebroken speler. Het bleef in Eindhoven bij 1-0.

Eindelijk weer 3 punten voor PSV

De laatste zege in de Eredivisie van PSV dateerde van 6 november (2-1 bij Ajax). Daarna verloor de regerend winnaar van de TOTO KNVB Beker van AZ (0-1) en werd gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam (0-0) en Fortuna Sittard (2-2).