PSV is nog druk bezig voor de markt sluit: huur Luuk de Jong met koopoptie

28 augustus 2021

Videostill

PSV werkt nog altijd aan de komst van Luuk de Jong, die de selectie de komende dagen idealiter moet versterken. De insteek is momenteel nog dat hij gehuurd wordt, met een optie tot koop. Met Sevilla FC lijkt PSV er wel uit te gaan komen, maar De Jong moet zelf nog wel ja zeggen en dat is nog helemaal niet zeker. 


De Jong speelde tussen 2014 en 2019 al voor PSV en werd ruim 2 jaar geleden verkocht aan de Spaanse ploeg. Daarna won hij met zijn nieuwe team bijvoorbeeld de Europa League, in een finale waarin hij zelf beslissend was. Voor hem is momenteel de nodige belangstelling en PSV heeft op reguliere basis contact met hem.

De Jong nog steeds geblesseerd
Onduidelijk is nog wat op dit moment het perspectief voor De Jong in LaLiga is. Hij was tot voor kort herstellende van een blessure die hij bij het Nederlands elftal opliep. Daardoor was een hoofdrol bij bijvoorbeeld PSV-Benfica sowieso niet mogelijk geweest. 

PSV wil sowieso nog een aanvaller aan de selectie toevoegen en het is dus afwachten of dat De Jong wordt. Of er bij een nee doorgeschakeld wordt, is onduidelijk.