PSV kent makkelijke avond tegen FC Emmen en wint eenvoudig met 4-1

Joris Kaper • 23:49, 06-08-2022 / Laatste Update: 19:36, 08-01-2024

PSV is het nieuwe Eredivisieseizoen lekker begonnen. De Eindhovenaren wonnen in de 1e wedstrijd van het seizoen met 4-1 van FC Emmen. Bij rust stond het al 3-0 en daarmee kende PSV een eenvoudige avond tegen promovendus FC Emmen. Een heerlijk tussendoortje van de tweeluik met AS Monaco in de 3e voorronde van de Champions League.

Vanaf het begin van de wedstrijd leek PSV de zaakjes goed op orde te hebben tegen Emmen. De Eindhovenaren hadden de wedstrijd onder controle, zonder dat het tot grote kansen leidde in het eerste kwartier. In de 18e minuut was het Johan Bakayoko dat PSV op voorsprong zette. Xavi Simons nam in een counter vanaf het middenveld de bal mee en gaf deze af aan Bakayoko, die vervolgens het hoofd koel wist te houden en beheerst scoorde. Het betekende ook het 1e Eredivisie-doelpunt van de jonge aanvaller. Een mooie opsteker voor trainer Ruud van Nistelrooij die de twee spelers voor de eerste keer samen een basisplaats gunde.

2-0 na geblunder bij FC Emmen

Na de 1-0 volgde ook snel de 2-0, maar dat had Emmen vooral aan zichzelf te danken. Na geblunder in de defensie leek Maikel Kieftenbeld de bal nog van de lijn te kunnen halen, maar schoot die vervolgens knullig tegen zijn eigen been aan, waardoor de bal in zijn eigen doel belandde.

3-0 bij rust

Ook na de 2-0 had Emmen geen antwoord op PSV, dat zo een gemakkelijke 1e helft kende. Cody Gakpo schoot nog voor rust de 3-0 tegen de touwen en dat deed de international na rust opnieuw. Van Nistelrooij kon door de lekkere tussenstand in en vlak na de rust een aantal basisspelers rust geven en wisselen met het oog op de 2e ontmoeting met AS Monaco.

Emmen scoort na balverlies bij PSV

PSV leek na de 4-0 wat gas terug te nemen en dat leidde tot knullig balverlies achterin. De bal kwam bij Ole Romeny terecht, die de bal rustig langs doelman Benítez schoof en voor de 4-1 zorgde. Bij Emmen maakte vervolgens Richairo Zivkovic zijn rentree in de Eredivisie.

Slotfase zonder zorgen voor PSV

PSV bleef vervolgens ook makkelijk overeind en kreeg nog de nodige mogelijkheden, maar die waren niet besteed aan onder anderen Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovenaren werd in de slotfase nog gewisseld voor Sávio, die daarmee zijn debuut maakte in het 1e van PSV. Gescoord werd er in het restant van de wedstrijd echter niet meer en daarmee kan de blik van PSV direct op komende dinsdag, als Monaco weer wacht. Deze keer in Eindhoven, na het 1-1-gelijkspel in het prinsdom.