PSV laat tegen Real Sociedad zien wat het waard is in pittige poule

Brian Vesseur • 00:53, 17-09-2021 / Laatste Update: 11:30, 05-01-2024

PSV en Real Sociedad hebben er donderdag in Eindhoven een prachtige wedstrijd van gemaakt. De 1e groepswedstrijd in de Europa League eindigde in 2-2. Aan het einde van de wedstrijd verdiende PSV het nog om te winnen.

AS Monaco - Sturm Graz, de andere wedstrijd in de poule, werd nipt gewonnen door de thuisploeg: 1-0.

Na een halfuurtje ballen was het PSV dat op voorsprong kwam. Mario Götze zorgde voor de 1-0. Terwijl het Philips Stadion nog op zijn grondvesten aan het schudden was, lag de 1-1 alweer in het netje. Adnan Januzaj maakte de gelijkmaker en 6 minuten later was het wéér raak voor Real Sociedad. Oude bekende Alexander Isak schoot de Spanjaarden op voorsprong.

In de 2e helft was daar Cody Gakpo, kind van de stad, die de 2-2 maakte. Het was alweer zijn 8e goal in Europees verband. Ter vergelijking: de Braziliaanse Ronaldo scoorde 9 keer in Europees verband voor PSV voor zijn 23e verjaardag. Gakpo moet ook nog 23 jaar worden.

In de slotfase kreeg Jordan Teze 2 enorme kansen! Degene hieronder (video) ging ver naast, maar de ander vloog op de paal! Ook Mikel Oyarzabal kreeg een megakans, maar Joël Drommel bleef goed staan en pakte de bal.