PSV maakt nog alle kans op Champions League ondanks flinke blunder Benítez

Jeroen Rooseboom • 02:02, 17-08-2022 / Laatste Update: 10:10, 07-01-2024

PSV heeft een prima resultaat behaald in de uitwedstrijd tegen Rangers in de play-offs voor de Champions League. De wedstrijd eindigde in 2-2. Voor PSV scoorden Ibrahim Sangaré en Armando Obispo.

PSV schoot uit de startblokken in Glasgow. In de 4e minuut creëerden de Eindhovenaren al een grote kans voor Luuk de Jong. De boomlange spits schoot de bal over het doel uit een voorzet van Joey Veerman. Daarna werd de wedstrijd wat rommelig met ongevaarlijke uitbraken over en weer.

De eerste mogelijkheid voor de Rangers liet even op zich wachten. Halverwege de 1e helft kwam Malik Tillmann tot een schotje, maar dit was een makkelijke prooi voor PSV-goalie Walter Benítez. Na deze mogelijkheid voerde de thuisclub de druk wel steeds meer op. Rechtsback James Tavernier liet een aantal keer zijn klasse zien door op te stomen langs de zijlijn en een voorzet te produceren. PSV was erg slordig in deze fase.

Ook claimde Rangers een penalty na een vermeende handsbal van Jordan Teze. De bal werd tegen zijn toch wel wat verdacht hoog hangende arm aangekopt uit een corner. Maar de VAR wuifde het weg en PSV kwam met de schrik vrij.

𝐕𝐀𝐑: Geen penalty! ❌

Nét geen hands van Jordan Teze... 😌#ZiggoSport #UCL #RANPSV pic.twitter.com/C5mHrN6bhs

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) August 16, 2022

Twee snelle goals

Toen de eerste Schotse storm was gaan liggen, scoorden de Eindhovenaren snel. Een corner plofte in de 37e minuut zo voor de voeten van Sangaré, die niet twijfelde en de bal tegen de touwen werkte.

Maar PSV kon slechts kort genieten van de voorsprong, want 3 minuten later kon spits Antonio Colak een knappe aanval afronden op aangeven van Tavernier. Hierna bleven de mannen van Rangers-coach Giovanni van Bronkhorst gevaarlijk, maar PSV hield vol tot de rust.

PSV sterk na rust

De wedstrijd was na rust meteen net weer zo boeiend als voor de thee. Benítez bewees wederom zijn waarde voor PSV door een grote kans van Colak te keren. Daarna was het aan de beurt van PSV. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij had de wedstrijd onder controle. Ismael Saibari kreeg een aantal goede mogelijkheden om een goal te maken, maar verzuimde hierin.

Toch was het Rangers dat op voorsprong komt in de 70e minuut. Benítez, die tot dat moment goed keepte, blunderde verschrikkelijk bij een eenvoudige vrije trap van Tom Lawrence. Hij liet zo het sfeervolle Ibrox ontploffen.

𝐎𝐇 𝐍𝐄𝐄𝐄𝐄𝐄! 🥶

Een gigantische blunder van PSV-doelman Walter Benítez en het staat 2-1 voor Rangers... 🤐#ZiggoSport #UCL #RANPSV pic.twitter.com/VgKaucTEaF

PSV maakt snel gelijk

Maar opnieuw werd er snel een gelijkmaker gemaakt. In de 76e minuut kopte Obispo uit een corner van Veerman steenhard raak.

Dat was ook meteen zijn laatste wapenfeit: hij werd gewisseld voor Jarrad Branthwaite. Kort daarna kreeg Philipp Max een grote kans om PSV op voorsprong te schieten na een knappe aanval, maar hij stuitte op keeper Jon McLaughlin.

In de laatste tien minuten leek de tank bij beide ploegen leeg. Vooral achterin bij Rangers gingen er wel wat dingen mis. Er werden geen grote kansen meer gecreëerd.

Return

Op woensdag 24 augustus staat de return op het programma in Eindhoven. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.