PSV mag nog hopen op groepsfase Champions League na ijzersterke tweede helft tegen Benfica

Bart van der Wijst • 00:54, 19-08-2021 / Laatste Update: 14:21, 07-01-2024

PSV heeft nog alles in eigen hand om volgende week groepsfase Champions League veilig te stellen. Na een ijzersterke 2e helft mag de ploeg van Roger Schmidt nog hopen. In Portugal verloor PSV uiteindelijk met 2-1.

Het leek er na 45 minuten niet op alsof PSV nog een kansje zou maken. Bij rust stonden de Eindhovenaren met 2-0 achter en met name verdedigend had de ploeg van Schmidt het lastig tegen de vliegensvlugge aanvallen van Benfica.

PSV-storm

De PSV-spelers begrepen in de rust dat er werk aan de winkel was en ze vlogen na rust als beesten over het veld. Dat resulteerde al snel in enkele kansjes en niet veel later lag de verdiende aansluitingstreffer erin. Cody Gakpo schoot met wat geluk de bal achter doelman Odisseas Vlachodimos.

Met een hoop acteerwerk probeerde Benfica de Eindhovenaren uit de wedstrijd te halen. PSV kreeg nog wel enkele kansjes, maar wist de 2-2 niet meer op het scorebord te krijgen. Toch is er nog niets aan de hand, volgende week woensdag kan het karwei in het eigen Philips Stadion met dik 22.000 fans worden afgemaakt.