PSV heeft nieuwe buitenspeler binnen! Noa Lang tekent langdurig contract in Eindhoven

8 juli 2023

Hij is binnen: Noa Lang is de nieuwste PSV-aanwinst! Vlak na het bekendmaken van Ricardo Pepi als nieuwe PSV'er, komt ook Lang binnen in Eindhoven. De nummer 2 van het afgelopen Eredivisie-seizoen betaalt tussen de 11 en 12 miljoen euro aan Club Brugge voor de vleugelflitser. Check hier alles over de duur van het contract van Noa Lang.


LEES OOK: Officieel: dit is de transfersom die PSV voor Ricardo Pepi betaalt

Contract Noa Lang


Lang tekent een contract tot 2028 in Eindhoven. De 24-jarige aanvaller was goed voor 38 doelpunten en 34 assists in 125 wedstrijden voor Club Brugge. Hij werd als speler in de Jupiler Pro League opgeroepen voor het Nederlands elftal en kwam tot nu toe tot 7 interlands (en 2 doelpunten). Club Brugge betaalde in de zomer van 2021 6 miljoen euro aan Ajax voor de speler. Een seizoen eerder huurden de Belgen hem al.

PSV
De spoeling in de voorhoede van PSV is redelijk dun en zeker op de flanken. Anwar El Ghazi en Johan Bakayoko zijn de enige echte buitenspeler; Yorbe Vertessen en Xavi Simons worden soms maar aan de zijkant neergezet. Met Lang is er dus weer een échte buitenspeler bij. Hij krijgt bij PSV nummer 7, het oude nummer van Xavi. Xavi krijgt in principe nummer 10, maar daarmee is een definitief verblijf nog niet 'kogeltjerond'.