Blunder Ramalho kost miljoenen! PSV mist Champions League na pijnlijk verlies van Rangers

24 augustus 2022

Geen Champions League, maar Europa League. Het komt even hard binnen in Eindhoven en omstreken. In het eigen Philips Stadion verloor PSV op wel héél pijnlijke wijze: 0-1. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij was qua kansen beter dan Rangers, maar kon dat niet duiden in goals. Een blunder van André Ramalho kostte PSV de kop en héél veel miljoenen.


Na de 2-2 op Ibrox was PSV nog zo hoopvol gestemd. Een week later is het diepe treurnis in Eindhoven. Een vreselijke terugspeelbal, een te harde voortzetting en een dramatische aanname. Die 3 ingrediënten leidde de neergang van PSV in.

Miljoenenverlies
PSV moet nu Europa League spelen en krijgt daar een kleine 4 miljoen euro voor. De startpremie van de Champions League is 15 miljoen euro en door winstpremies en recettes kan er nog veel meer verdient worden. Het verschil tussen Europa League en Champions League kan daarom wel 30 miljoen zijn. Pijnlijk foutje!

'Boeren' jagen PSV op
PSV begon sterk aan de wedstrijd in het uitverkochte Philips Stadion. De uitzinnige 'boeren' (zoals ze zichzelf noemen) joegen PSV naar het Rangers-doel toe. Cody Gakpo vuurde voor het eerst op doel. Zijn schot was echter te makkelijk om doelman Jon McLaughin in de problemen te brengen.


PSV-fans gaan helemaal los

PSV komt niet tot schot
De Eindhovenaren drongen daarna verder aan op zoek naar de 1e grote kans. In het drukke Schotse strafschopgebied kwamen Luuk de Jong en Joey Veerman in het begin nog niet tot schoten op doel. Schotse benen zaten in de weg.

Rangers krijgt de kansen
Rangers was echter de ploeg die een grote kans kreeg. Ryan Kent gaf een goede voorzet, die Antonio Colak bijna inkopte. Ook in de momenten daarop waren de Schotten dreigend. De corners leverden alleen niets op.

Slordig PSV komt niet in de wedstrijd
Halverwege de 1e helft nam PSV het initiatief weer over. De ploeg van Van Nistelrooij was alleen niet echt gelukkig in het samenspel. Veel ballen werden lukraak bij de tegenstander ingeleverd.


Colak baalt van zijn gemiste kans

Lundstram dicht bij openingstreffer
Het zorgde ervoor dat Rangers weer een kans kreeg. Malik Tillman zag John Lundstram helemaal vrij staan. De Engelsman schoot de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal. Walter Benítez haalde opgelucht adem.

De Jong met een grote kans
Aan beide kanten probeerden de spelers het wel, maar de kwaliteit ontbrak veelal. Vooral de laatste pass was onzuiver. Een kleine 10 minuten voor rust kreeg De Jong een grote kans. Hij gleed de bal naast, wel via een Schotse speler en dus volgde een corner. Ibrahim Sangaré kopte vanuit die corner over.

De Jong met de grootste: mis!
PSV drong voor de thee nog even aan, maar weer resulteerde het niet in een doelpunt. De Jong kreeg wel de allergrootste kans van de 1e helft. Hij ontving helemaal vrij de bal in de 16 en hoefde de hoek alleen maar uit te zoeken. Dat deed hij niet en dus kon McLaughin redden. Direct daarop miste ook Gakpo een mooie mogelijkheid.

Simons voor De Jong
In de rust bleef De Jong achter in de kleedkamer, waar hij de douche opzocht. De PSV-spits was geblesseerd geraakt en kon niet verder. Xavi Simons was zijn vervanger.

Rangers op de lat!
PSV had eigenlijk op voorsprong moeten komen in het begin van de 2e helft. Ware het niet dat Érick Gutiérrez vanaf de 5-meter naast kopte. Even later kwamen de Eindhovenaren heel goed weg bij een schot van Tom Lawrence. Via de onderkant van de lat en voor de doellijn stuiterde de bal weer omhoog.

Het gaat toch mis!
En toen ging het mis voor PSV. De mannen van Van Nistelrooij wilden rustig van achter opbouwen. Speelden de bal terug naar goalie Benítez. Die schoot de bal iets te hard naar André Ramalho, maar de aanname van de Braziliaanse verdediger was ook dramatisch. Tillman veroverde de bal en hoefde die alleen maar op zij te leggen naar Colak: 0-1.


Colak kan vrij intikken na gepruts van Ramalho

Benítez houdt PSV op de been
En Rangers ging door. De mannen van Van Bronckhorst loerden op de 0-2 want PSV oogde wel heel erg zwak. Tillman schoot goed in, maar Benítez had een uitstekende redding in huis.

Van Nistelrooij grijpt in
De blunderende Ramalho werd snel gewisseld door Van Nistelrooij. En ook Gutiérrez moest eruit. Hun vervangers waren Phillipp Mwene en Guus Til. PSV begon aan een wanhopig offensief op zoek naar die gelijkmaker.

Max en Gakpo missen
Philipp Max was dichtbij, maar ook heel ver weg. Vervolgens kon Gakpo ook vrij schieten, maar hij schoot recht op het lichaam van McLaughin af.

Slotoffensief?
De laatste minuten ging iedereen en alles bij PSV naar voren. Het leverde alleen helemaal niets op. Zelfs niet toen Obispo helemaal vrij stond in de 16 van Rangers. Huizenhoog schoot hij over. En alle Eindhovense dromen vielen in duigen.


Tillman schreeuwt het uit na de winnende, het blundertrio baalt op de achtergrond