PSV speelt stuntelend Galatasaray helemaal ondersteboven

21 juli 2021

PSV heeft een forse stap gezet richting de 3e voorronde van de Champions League. In eigen huis werd leuk aanvallend voetbal gespeeld tegen een stuntelend Galatasaray. De Turken wisten geen raad met de energie die PSV op de mat legde en zo wonnen de Eindhovenaren met 5-1. De return lijkt dus een formaliteit.


Al na 90 tellen lag de bal in het mandje, en hoe! Fernando Muslera, de keeper van Galatasaray, kreeg de assist op zijn naam. De ervaren doelman ging hopeloos in de fout en Eran Zahavi kon zijn 1e van de avond scoren. Er zouden er namelijk nog veel meer volgen voor de Israëlische goalgetter.

Volle bak
De sfeer zat er meteen goed in het Philips Stadion, dat de thuisploeg naar voren schreeuwde. Een snelle 2e goal bleef uit, ondanks een grote kans van Yorbe Vertessen. De Belg mikte de bal naast. Een kleine 10 minuten voor rust was het toch raak via weer Zahavi. De Israëliër werd keurig bediend door Noni Madueke en kon de bal in het lege doel lopen.

Toch ging PSV met een zuur gevoel rusten, wat eigenlijk vrij onnodig was. Galatasaray had nog geen kans gehad, maar scoorde wel ineens. Emre Kilinc kopte de bal geheel vrijstaand binnen, de verdedigers van PSV waren de goal van Zahavi in hun hoofd waarschijnlijk nog aan het vieren. In de rust ging het overigens mis tussen fans van beide ploegen, met een knokpartijtje tot gevolg.

Over en sluiten
Na de pauze bracht Mario Götze de marge snel weer op 2. De Duitser kon vrij inschieten na een weergaloze assist van Zahavi, die zich ontpopte tot Man of the Match. Zahavi beloonde zijn geweldige wedstrijd met nog een 3e goal, een hattrick dus: 4-1. Het slotstuk was weer voor Fernando Muslera. De goalie wilde een kopbal van Götze over zijn doel tillen, maar sloeg de bal er zelf in. WANNE KOEKERD!

Dus reist PSV met een geweldige voorsprong af naar Turkije volgende week, waar de return overigens NIET in het stadion van Galatasaray wordt gespeeld. De regel met uitdoelpunten is afgeschaft, dus mocht het toevallig 4-0 of 6-2 worden - wat natuurlijk niet gaat gebeuren - gaan we verlengen.