PSV stuurt laagvlieger FC Groningen naar de slachtbank

Bart van der Wijst • 22:54, 11-02-2023 / Laatste Update: 00:48, 12-12-2023

PSV heeft zaterdagavond een mooie overwinning geboekt op laagvlieger FC Groningen. In het eigen Philips Stadion werd het publiek getrakteerd op een dikke 6-0-zege. Het mooiste moment van de avond was het eerbetoon voor de zieke perschef Thijs Slegers.

Bij rust stond het 'maar' 1-0 voor de thuisploeg. Een strakke voorzet van Xavi Simons werd binnen gelopen door aanvoerder Luuk de Jong. PSV vergat eigenlijk de wedstrijd in de eerste 45 minuten te beslissen.

Over en sluiten

Toch was het direct na rust wel gedaan met de Groningse hoop. Simons maakte de lekkerste van de avond (zie video). Via goalgetter Jarrad Branthwaite werd het 3-0, daarna was het de beurt aan de reserves. Zij wilden zichzelf bewijzen en zo kwamen er nog 3 goals bij. Door goals van Johan Bakayoko (wel basis) en invallers Fábio Silva en Guus Til kon het publiek nog vaker juichen.

Door de overwinning blijft PSV in het spoor van (tijdelijke) koploper AZ. Het verschil is 2 punten. Feyenoord en Ajax komen zondag nog in actie. FC Groningen staat nu weer onderaan.