PSV-trainer Van Nistelrooij na nederlaag tegen Emmen: ‘We zitten in zwaar weer’

24 januari 2023

Pro Shots / Ron Jonker

PSV kón bij een overwinning gelijk komen met koploper Feyenoord, maar dinsdagavond verloren de Eindhovenaren met 1-0 van FC Emmen. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vindt dat zijn club in zwaar weer verkeert. "Je gaat door waar je mee bezig bent met elkaar, maar er is wel iets aan de hand als je bij PSV zulke resultaten neerzet. Dan gaat het niet goed, dan gaat het slecht."Mauro Junior kreeg op slag van rust een rode kaart, waarna het heel lastig werd voor PSV om de 1-0-achterstand om te draaien. Tegen ESPN zegt Van Nistelrooij: "Dit is pijnlijk, dat is duidelijk. In de eerste helft doen we onszelf geen plezier door grote kansen te laten liggen. Emmen creëerde ook niet heel veel, maar dan scoren zij wel de 1-0 en krijg je een rode kaart. Dan weet je dat het een moeilijke avond gaat worden."

Ruud mist Luuk
PSV had het lastig met Emmen en dat kwam volgens de trainer vanwege de onverwachte tactiek van Emmen (5 verdedigers en 4 middenvelders). "Er zijn jonge jongens die alles doen wat ze kunnen doen, daar kun je niemand iets in kwalijk nemen. Als een tegenstander anders speelt dan verwacht heb je ervaring nodig om alles snel neer te kunnen zetten. Dat ging moeizaam vandaag, mede doordat onze aanvoerder Luuk de Jong ontbrak. Daar is ook de 1-0 een goed voorbeeld van. Dat zijn zaken die je organisatorisch op orde moet hebben."

GAE & Feyenoord
Komend weekend speelt PSV in eigen huis tegen Go Ahead Eagles, op zaterdagavond. De week erna wacht Feyenoord. "We zitten nu als topclub in slecht weer. Maar uiteindelijk moet je door en naar de volgende wedstrijd."