PSV verspeelt punten bij Vitesse en haakt voorlopig af in titelstrijd

Noah Hoogenboezem • 19:42, 19-03-2023 / Laatste Update: 02:22, 08-01-2024

PSV is nog verder achterop geraakt in de titelstrijd. Bij Vitesse werd met 1-1 gelijkgespeeld en daarmee is het gat met koploper Feyenoord, dat eerder vandaag De Klassieker won van Ajax, opgelopen tot 8 punten. Niet voor het eerst dit seizoen kon PSV een voorsprong niet over de streep trekken.

PSV kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Xavi Simons. De uitblinker van dit seizoen kreeg de bal op de helft van Vitesse met een gelukje na een pass van Ibrahim Sangaré. Simons kapte naar binnen en schoof de bal simpel binnen. Het was alweer de 13e goal van de 19-jarige aanvaller en daarmee is hij gedeeld topscorer van de Eredivisie met FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas.

Panna enige hoogtepunt

Ondanks de goal van Simons kwam de wedstrijd vervolgens maar moeilijk op gang. Enige hoogtepuntje was een panna van Million Manhoef bij PSV-verdediger André Ramalho. Manhoef ging daarna naar de grond, maar kreeg geen penalty van scheidsrechter Pol van Boekel. Ook de VAR vond het geen strafschop waard. In het vervolg van de eerste helft kwam PSV niet meer in de problemen en dus ging het met een 1-0-voorsprong de rust in.

Slechte minuut Sangaré kost PSV overwinning

Ook na rust werd de wedstrijd niet veel beter. PSV miste vlak na rust wel nog een kans via Luuk de Jong om op 0-2 te komen. Vervolgens kwam Vitesse uit het niets terug in de wedstrijd. Eerst leverde Sangaré knullig de bal in, waarna Van Aanholt een overtreding maakte op zo'n 25 meter van het doel. Ex-PSV'er Van Ginkel kopte de indraaiende voorzet van Cornelisse door en via Sangaré verdween de bal vervolgens achter keeper Drommel: 1-1.

PSV raakt verder achterop

De verwachte stormloop van PSV op het doel van Vitesse kwam er zelfs na de 1-1 niet. De Eindhovenaren kwamen nauwelijks tot kansen en konden geen winnende meer vinden. Door het gelijkspel staat PSV nu 4e en liefst 8 punten achter koploper Feyenoord. Het gat naar nummer 2 Ajax is wel maar 2 punten. Vitesse pakt een kostbaar punt in de strijd tegen degradatie, maar blijft wel 14e met 2 punten voorsprong op nummer 16 FC Emmen.