Rai Vloet (Heracles) staat na betrokkenheid bij dodelijk ongeval weer op het veld: ‘Ben er elke dag mee bezig’

10 januari 2022

ProShots

Rai Vloet (26) was in november 2021 betrokken bij een dodelijk verkeersongeval. Het gebeurde op de A4 bij Hoofddorp en er kwam een 4-jarige jongen om het leven. Oftewel: een enorm tragische gebeurtenis waardoor vele levens zijn getekend.


Maar hoe hard het ook klinkt en is, het leven gaat ook ooit weer door. In het geval van Vloet betekent het dat hij weer moet trainen om in conditie te blijven.

Klok
"Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan", zegt de middenvelder op de clubwebsite. "Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien."

Vloet was die noodlottige nacht met een vriend op pad. Het is formeel nog altijd niet bekend wie er reed, wel liet de politie weten dat er alcohol in het spel was.

"Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt, is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan."

Juridisch advies
Tim Gilissen, technisch directeur van Heracles, zegt: "We hebben veel met Rai gesproken en juridisch advies ingewonnen. We hebben alles afgewogen en op basis wat we van hem gehoord hebben, hebben we heel plat gezegd niet overwogen hem eruit te gooien."

"We willen hem een kans geven, in afwachting van de rechtszaak. De kans is groot dat het nog maanden duurt voor er meer duidelijkheid is. Hij heeft recht op werk en aan de andere kant willen we hem weer een kans geven om zijn leven op de pakken."

Spelen
Als Vloet fit is mag hij ook duels spelen. "Dat de stadions vooralsnog leeg zijn, kan een rol spelen waardoor het voor Rai zelf misschien iets minder moeilijk is om wedstrijden te spelen", aldus Gilissen.