Rajiv van La Parra bezorgt FC Eindhoven nieuwe dreun in play-offs, Almere City door

Bart van der Wijst • 00:38, 27-05-2023 / Laatste Update: 23:46, 11-12-2023

De bevolking van Flevoland mag nog altijd dromen van Eredivisie-voetbal in de provincie. Provinciale trots Almere City FC versloeg in een kraker FC Eindhoven. Na de 1-0 in Brabant, werd het in Flevoland na verlenging 3-1. Rajiv van La Parra bezorgde de bezoekers een nieuwe nachtmerrie.

Met name voor rust zette Almere City FC de verdediging van de Eindhovenaren flink onder druk. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers, alleen de meeste spelers waren te zelfzuchtig.

Verlenging

Na de pauze was de wedstrijd meer in balans. Net in de periode dat Eindhoven meer controle leek te hebben, en de tijd begon te dringen voor Almere, viel de 1-0 in de 80e minuut. Jeredy Hilterman vierde het feestje. Dat doen spitsen wel vaker, al bleek in herhaling dat de bal via Mawouna Amevor in zijn eigen doel werd gewerkt.

Het feestgedruis maakte snel daarna plaats voor verdriet. Jorrit Smeets gooide zijn handen wild in de lucht bij een voorzet en daar kwam de bal tegenaan: penalty voor Eindhoven. Aanvoerder Amevor bleef koel en schoof de 1-1 binnen. In een alles-of-nietspoging probeerde Almere er een verlenging uit te persen. Dat lukte via een droge knal van invaller Anthony Limbombe.

K.O. Van La Parra

In de extra tijd bleek Almere City sterker. De thuisploeg trok de lijn van de slotfase van de reguliere tijd moeiteloos door. FC Eindhoven hing in de touwen. Van la Parra, een andere invaller kopte Almere City naar 3-1 en dus uiteindelijk naar de overwinning. Opnieuw was hij de boosdoener, nadat hij maandag Eindhoven-keeper Nigel Bertrams een kaakbreuk bezorgde.