René Hake doet oude werkgever pijn: GAE bezorgt Utrecht 3e thuisnederlaag op rij

Trevor Wagener • 19:35, 18-03-2023 / Laatste Update: 02:43, 12-12-2023

FC Utrecht is zaterdag op eigen veld tegen Go Ahead Eagles nogal uitgegleden. Hoewel topschutter Anastasios Douvikas andermaal doel trof, wist de thuisploeg voor de eigen supporters niet te overtuigen en voltrokken de bezoekers in de extra tijd het vonnis: 1-2.

Het was veelzeggend dat de openingsgoal van Douvikas in de 40e minuut gold als sleutelmoment van de wedstrijd. Op aangeven van Othman Boussaid bracht hij reuring in De Galgenwaard, maar luttele minuten daarna keerde het gefluit en chagrijn terug bij de thuissupporters.

Gefluit

Nadat een VAR-check eraan te pas kwam om een mogelijke Utrecht-handsbal in het penaltygebied te checken, kreeg Go Ahead kort daarna alsnog waar het naar snakte. Oliver Edvardsen werkte de bal met gevaar voor eigen leven in de box van Utrecht beheerst tegen de touwen.

Terugkeer 'Taylor, Taylor Booooth'

Na de pauze probeerde Utrecht via de van een schouderblessure teruggekeerde én toegezongen invaller Taylor Booth er voetballend aan te pas te komen, maar de ploeg maakte een povere indruk en speelde de bal íets te vaak achterin rond. Ook een Utrechts penalty-appel werd weggewuifd door arbiter Alex Bos.

Ook was Sander van de Streek nog 2 keer dichtbij het vijandelijke doel met een kopbal en een volley, maar diens laatste inzet was slechts half waardoor GAE-keeper Jeffrey de Lange amper werd getest en ook kopte Jay Idzes in de handen van Vasilios Barkas. Bij een gelijkspel zou het niet blijven: de na een uur voor Bobby Adekanye ingevallen IJslander Willum Thór Willumsson bepaalde in extra tijd met een briljante afwerking de eindstand.

Stand

Zodoende pakte Go Ahead pas het 4e (!) punt in de laatste 7 gespeelde uitduels. Utrecht staat 7e in de Eredivisie met 38 punten uit 26 wedstrijden. De ploeg uit Deventer is 12e met 29 uit 25 duels.