Revanche! Feyenoord snoert José Mourinho de mond via reddende engel Mats Wieffer

Yvo van Dorst • 22:39, 13-04-2023 / Laatste Update: 07:07, 12-12-2023

Het is Feyenoord donderdagavond gelukt om zoete wraak te nemen op José Mourinho en AS Roma. Na de verloren Conference League-finale vorig jaar werd het nu in de Europa League 1-0 voor Feyenoord. Mats Wieffer was de reddende engel met zijn prachtige goal in de 2e helft.

Arne Slot koos voor Justin Bijlow onder de lat tegen de Romeinen, Timon Wellenreuther begon weer vanaf de bank. De Nederlandse doelman van Feyenoord hoefde in het begin niet veel aan de bak, totdat Mats Wieffer erg ongelukkig hands maakte in de eigen 16 meter. Lorenzo Pellegrini mocht de penalty vlak voor rust nemen, maar de Italiaan mikte die op de paal. (Tekst gaat verder onder de video)

Afstandsschot

Na rust gingen de kansen weer over en weer, maar uiteindelijk was het Wieffer die opstond. Na een afgezwaaide voorzet van Oussama Idrissi nam de middenvelder de bal op de pantoffel en stuiterde de bal in het doel. Wieffer ging net als de gehele Kuip compleet uit zijn dak. Door die goal van buiten de 16 meter is Feyenoord samen met Real Madrid de club die het meest scoorde uit afstandsschoten.