RKC draait achterstand om tegen Fortuna Sittard en klimt naar plek 8

Brian Vesseur • 22:58, 17-02-2023 / Laatste Update: 19:08, 08-01-2024

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard was een wedstrijd om plek 8. Fortuna Sittard stond lang voor op bezoek in Waalwijk, maar RKC draaide het in de slotfase om. Zo kunnen de Waalwijkers met een heerlijk gevoel carnaval in.

Burak Yilmaz zette Fortuna in de 2e helft op voorsprong. Het is alweer zijn 9e doelpunt van het seizoen. Michiel Kramer maakte een kwartier voor tijd de 1-1, Julen Lobete zorgde uiteindelijk voor bevrijdende 2-1. Maar daar bleef het niet bij, want in de 90e minuut maakte Florian Jozefzoon er ook nog 3-1 van.

Door de zege staat RKC Waalwijk nu op de 8e plek in de Eredivisie, met 2 punten meer dan sc Heerenveen. Voor deze speelronde stonden Fortuna Sittard en RKC Waalwijk nog op gelijke hoogte in de Eredivisie. Fortuna Sittard staat nu op de 10e plek.

Overigens kreeg Fortuna-trainer Julio Velazquez een rode kaart na 52 minuten.